Preken is Prachtig als cursus
Preken is Prachtig reikt een duidelijke route aan om op een Bijbelse en relevante manier te preken. Wie hier na het lezen van dit boek graag verder mee wil en (elementen uit) deze route in zijn of haar eigen preekvoorbereiding zou willen gebruiken, heeft de mogelijkheid om een bijbehorende cursus te volgen onder leiding van Ron van der Spoel.
Deze cursus wordt op verschillende manieren aangeboden. Je kunt kiezen uit een tweedaagse of een driedaagse cursus. In beide cursussen doorlopen we het hele preekproces en leren we te preken van hart tot hart. Het verschil is dat bij de driedaagse cursus uiteraard wat dieper doorgesproken en intensiever geoefend kan worden.

Tweedaagse cursus
De tweedaagse cursus is van 10.00 uur ’s morgens t/m de volgende middag 17.00 uur en is inclusief overnachting, twee keer lunch en een diner. De locatie is meestal conferentiecentrum Mooirivier (voorheen De Bron) in Dalfsen. Deze investering bedraagt 295 euro en hier is het maximum aantal deelnemers 10 personen. Het programma voor deze tweedaagse is als volgt:
• ’s morgens kennismaking met een meegebracht preekfragment, gevolgd door basisprincipes voor het preken
• ’s middags werken we aan een heldere Bijbelse boodschap
• ’s avonds krijgen we een mindmap training die zowel voor het preken als voor andere dingen in je werk toepasbaar is. Ook leren we presentatievaardigheden
• ’s morgens gaan we aan het werk met een boeiende preekopbouw methode en is er ruimte om je preek te bemediteren
• ’s middags houden we de gemaakte preken voor elkaar en krijg je persoonlijke adviezen om verder mee aan het werk te gaan

De data van de tweedaagse cursussen waar nog plaatsen beschikbaar zijn in 2008 zijn: 6/7 november

Driedaagse cursus
De driedaagse cursus is van woensdagmorgen 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 14.00 uur en is inclusief twee overnachtingen, drie keer uitgebreide lunch en twee keer luxe diner. De locatie is conferentiehotel Mooirivier (voorheen De Bron) in Dalfsen. Deze investering bedraagt 375 euro en hier is het maximum aantal deelnemers 12 personen. Het programma voor deze driedaagse is als volgt:
• ’s morgens kennismaking met een meegebracht preekfragment, gevolgd door basisprincipes voor het preken
• ’s middags werken we aan een heldere Bijbelse boodschap
• ’s avonds krijgen we een mindmap training die zowel voor het preken als voor andere dingen in je werk toepasbaar is.
• ’s morgens gaan we aan het werk met een boeiende preekopbouw methode
• ‘s middags ga je je preek op een aangereikte manier bemediteren
• ‘avonds is er een stem- en presentatietraining o.l.v. een ervaren stemdocent
• ’s morgens houden we de gemaakte preken voor elkaar en krijg je persoonlijke adviezen om verder mee aan het werk te gaan

De data voor deze driedaagse cursussen zijn: 29 t/m 31 oktober 2008, 21 t/m 23 januari 2009 en 17 t/m 19 juni 2009

Opgave
Opgave voor de tweedaagse of de driedaagse cursus op ιιn van bovenstaande data kan door een mail te sturen naar spoel.vdm@vathorstnet.nl. Vermeld daarin aan welke cursus je wilt deelnemen en de datum van eerste voorkeur.
Vermeldt ook je tweede en derde voorkeur.